Arie Zuidersma
‘Passie voor Kleur’

Nu te zien t/m 10 juni 2023

  • Gratis te bezoeken.

  • Kunstwerken zijn beschikbaar.

  • Grote en kleine werken.

  • Landschappen en stillevens.

Bij De Doorrit

De actuele openingstijden staan boven- en onderaan op de site.

Hunseweg 32, Garnwerd
tel. 06-23949453

Ongering

Kunsthandel | Lijstenmakerij | Printservice

Dinsdag t/m zaterdag 09.30 – 17.00 uur
Oude Kijk in ’t Jatstraat 37, Groningen
tel. 050-3123677
Meer info ->

Tuinhuisje, 't Zandt

Arie Zuidersma

Passie voor Kleur

Arie Zuidersma op twee locaties te bewonderen

De unieke expositie ‘Passie voor kleur’ met 38 werken van Arie Zuidersma is t/m 10 juni te zien Bij De Doorrit en in Groningen bij Kunsthandel, lijstenmakerij Ongering.

Deze expositie betreft slechts een greep uit zijn oeuvre, maar is ongekend en grotendeels nog beschikbaar.

Bos Midlaren

Arie Zuidersma

Explosief kleurgebruik

Over Arie Zuidersma

Arie Zuidersma (1925 – 2014) wordt wel de laatste “oud – Ploeger” genoemd. Zijn werk is bekend om zijn expressionistische en explosieve kleurgebruik.

Zuidersma is al vroeg begonnen met tekenen, zijn eerste schilderij dateert van de oorlogsjaren. Al in 1968 wordt hij als gast uitgenodigd om mee te exposeren met leden van De Ploeg, omdat zijn werk een sterke relatie vertoont met dat van hen. Bijna dagelijks trekt hij eerst met een bevriend kunstenaar Marten Klompien erop uit om de mooiste plekjes van Groningen en Drenthe op doek vast te leggen, eerst op de fiets en later in de auto. Zuidersma mag worden gezien als een autodidact, hij heeft slechts één jaar ingeschreven gestaan bij Academie Minerva in Groningen. Zijn werk bestaat uit schilderijen, tekeningen, portretten, wandschilderijen, decors, plastieken en grafiek. Critici roemen vooral zijn kleurgebruik.

Tuinhuisje, 't Zandt

Arie Zuidersma

Wanneer was een schilderij voor Arie Zuidersma af

Hij wilde in zijn werken kunnen rondwandelen

Hij zei zelf over zijn werk: “Ieder doet maar met het werk wat hij zelf wil of wat hij er zelf bij voelt (…) Ik hanteer als maatstaf voor mijzelf dat ik het schilderij zo in moet willen stappen. Dan weet ik dat het goed is”. Bekijk zeer fraaie landschappen, dorpsgezichten op plaatsen in Groningen, Drenthe en Friesland en geniet van een aantal schitterde stillevens.

Bij Hammingh is ons restaurant waar je uitgebreid kan lunchen en dineren. We serveren een uitgebreid verrassingsmenu. Je kiest het aantal gangen en wij zorgen voor een onvergetelijke middag of avond.