Theo Leijdekkers
‘KLEURENPRACHT’

Nu te zien t/m 10 september 2023

Nu te zien tot en met 10 september 2023

  • Gratis te bezoeken.

  • Kunstwerken zijn beschikbaar.

  • Grote en kleine werken.

  • Bloemen en planten.

Bij De Doorrit

De actuele openingstijden staan boven- en onderaan op de site.

Hunseweg 32, Garnwerd
tel. 06-23949453

Ongering

Kunsthandel | Lijstenmakerij | Printservice

Dinsdag t/m zaterdag 09.30 – 17.00 uur
Oude Kijk in ’t Jatstraat 37, Groningen
tel. 050-3123677
Meer info ->

Vaas veelkleurige tulpen

Theo Leijdekkers

Kleurenpracht

Over Theo Leijdekkers

Theo Leijdekkers (Borne, 1955) is een kunstenaar met veel passie. Met een vurige, sensuele intensiteit schildert hij taferelen waarin bloemen en planten bijna onmisbaar onderdelen vanuit zijn gaan maken.

Hij groeit op in het Overijsselse Delden, studeert orthopedagogiek en andragologie in Groningen en komt in 1977 in Noord – Groningen terecht. Naast het uitvoeren van verbouwactiviteiten is hij huisman. En hij volgt in de avonduren de studie aan de kunstacademie Minerva.

Na zijn verhuizing naar Amsterdam verwerft hij een plek in het woonwerkpand Tetterode in Oud-West en ontwikkelt zich verder als veelzijdig kunstenaar. Zelf zegt hij daarover: “De werken die ik maak mogen verleiden en behagen. Door middel van kleur en vorm schep ik een sensuele en barokke wereld.”

Boek

‘Kleurenpracht, hoe tuinen van verf verleiden’

Ter gelegenheid van deze tentoonstelling is een boeiend boek verschenen over het leven en werk van Theo Leijdekkers. Dit boek is te koop op beide locaties.

Bij Hammingh is ons restaurant waar je uitgebreid kan lunchen en dineren. We serveren een uitgebreid verrassingsmenu. Je kiest het aantal gangen en wij zorgen voor een onvergetelijke middag of avond.